Lapsesi hyvinvointi
on meille sydämen asia

LAPSIOIKEUS­

HOIDAMME LAPSIIN LIITTYVÄT
ERIMIELISYYDET AMMATTITAIDOLLA

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, kun koet tarvitsevasi apua. Meillä on monen vuoden kokemus lapsioikeudellisista asioista sekä oikeudenkäynneistä ja tuomioistuinsovitteluista.

 

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA

 

Kokemuksemme Pro Lain palveluista ovat positiivisia. Haasteellisten perintöasioiden hoito tapahtui lämminhenkisesti, yksityisyyttä kunnioittaen ja asioihin paneutuen.

Lainopillisiin kysymyksiin saa nopeasti vastauksen. Tuntuu, että palvelu on aina saatavilla – ja lisäksi edullista.

Hyvää asiakaslähtöistä palvelua. Motivoitunutta asiakaspalvelua tapauksen kokonaisvaltaiseen selvittämiseen. Voin suositella lämpimästi Pro Lain palveluja, kuten itseasiassa olen tehnytkin.

Asiantuntevaa ja aidosti läsnäolevaa asiakaspalvelua. Täyden 10 palvelua!

Asioiminen on helppoa ja joutuisaa.

Lämminhenkistä, asiantuntevaa, yksilöllistä palvelua.

Luotettava ja henkilökohtainen palvelu. Vaikea asia saatiin hoidettua hienosti. Tuntui siltä, että ihan oikeasti välitettiin, ei vain hoidettu annettua toimeksiantoa. Mikäli tarvetta, käännyn toimiston puoleen jatkossakin.

Kärsimättömän asiakkaan asia hoidettiin kärsivällisesti ja hyvin. Kohtuuhintainen, osaava lakitoimisto. Suosittelen. Vaikeatkin asiat saatiin selitettyä asiakkaalle ymmärrettävästi.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

JURIDINEN TIETOPAKETTI EROTILANTEESEEN

LAPSEN HUOLTAJUUS JA ASUMINEN

Lapsen huoltaja tekee tärkeitä päätöksiä lapsen henkilökohtaisista asioista, kuten kasvatuksesta, asuinpaikasta, kansalaisuudesta, äidinkielestä, nimestä, uskonnosta, passista, koulunkäynnistä, päivähoidosta ja terveydenhoidosta. Siksi huoltajuutta koskevat päätökset kannattaa tehdä harkiten ja asiantuntijan avulla.

Avioliitossa molemmat vanhemmat ovat lähtökohtaisesti lastensa huoltajia. Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen huoltaja on syntymän perusteella äiti, mutta käytännössä…

TAPAAMISOIKEUS

Lapsella on tapaamisoikeus vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Tapaamisoikeuden tarkoitus on turvata lapsen oikeus pitää yhteyttä ja tavata sitä vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Tapaamisoikeus ei ole sidottu lapsen huoltajuuteen.

Tapaamissopimuksessa sovitaan yksityiskohtaisesti siitä, miten lapsi ja vanhempi tapaavat toisiaan. Arki- ja viikon­loppu­tapaamisten lisäksi sovitaan useimmiten myös lomien ja pyhien tapaamisista.

LAPSEN ELATUS

Molempien vanhempien on vastattava lapsensa elatuksesta kykynsä mukaan. Se vanhemmista, jonka taloudessa lapsi ei asu, vastaa lapsen elatuksesta elatusapua maksamalla. Myös vanhempi, joka ei ole lapsen huoltaja, on velvollinen maksamaan elatusapua. Elatusavun määrä riippuu lapsen elatuksen tarpeesta ja vanhempien elatuskyvystä. Sopimus lapsen elatuksesta on vahvistettava lastenvalvojalla tai käräjäoikeudessa.

KORONAVIRUS – lapsen tapaamisoikeus ja muutokset elatuskyvyssä poikkeustilanteen aikana

Koronavirus vaikuttaa terveyden lisäksi lähes jokaiseen elämän osa-alueeseen. Miten lapsen tapaamisoikeus toteutetaan epidemian aikana? Miten riskiryhmään kuuluminen vaikuttaa asiaan? Mitä jos sinä tai läheisesi sairastutte koronavirukseen?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut suosituksen menettelystä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

ERONEUVONTA LAKIMIEHEN JA
PSYKOLOGIN KANSSA

Lapsiperheiden eropalveluiden tarkoituksena on ennaltaehkäistä riitoja ja vaikeuksia ja auttaa perheitä kohti tasapainoista eroa.

Työmenetelmä pohjautuu vankkaan juridiseen osaamiseen, tutkimukseen lapsen hyvinvoinnista erotilanteissa sekä pitkäaikaiseen kokemukseen eroperheiden kanssa työskentelystä.

Eropalvelut on kehitetty tarjoamaan oikea-aikaista ja laadukasta juridista ja tarvittaessa psykologista apua perheille, yhden luukun periaatteella.

LAPSILÄHTÖINEN ERONEUVONTA

Lapsilähtöinen eroneuvonta on tilannetta selkeyttävä tapaaminen, joka auttaa koko perhettä mahdollisimman hyvään eroon. Palvelussamme vanhemmat tapaavat juristin ja psykologin yhtäaikaisesti. Näin perhe saa erotilanteensa kysymyksiin yksilöllisiä, ja asiantuntevia vastauksia. Tapaamisessa keskustellaan vanhempien välisten sopimusten sisällöstä. Tapaamisen jälkeen juristi voi laatia tarvittavat asiakirjat.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste