Etusivu » Palvelut » Perintöoikeus » Perunkirjoitus

Perunkirjoitus

Perunkirjoitukset alkaen 440 € (sis. alv)

 

Hoidamme perunkirjoituksen alusta loppuun

Teemme perunkirjoituksia sekä kiinteällä hinnalla että tuntiveloituksella. Voit valita sinulle paremmin sopivan. Halutessasi hankimme myös perunkirjoitukseen tarvittavat asiakirjat puolestasi. Läheisen kuolemaan liittyy paljon selvitettäviä ja hoidettavia asioita, ja olemme luoneet palvelun, jossa sinun ei tarvitse käyttää aikaasi asiakirjojen hankkimiseen. Jätä yhteystietosi tästä, niin otamme yhteyttä.

Perunkirjoitus etäyhteyksillä

Toimitamme perunkirjoituksia myös etäyhteyksien avulla siten, että halutessaan osakkaat voivat osallistua perunkirjoitustilaisuuteen ilman, että saapuvat toimistollemme. Tilaisuuden päätteeksi perukirja allekirjoitetaan sähköisesti ja toimitamme sen Verohallinnolle.

Perunkirjoitus voidaan toimittaa myös niin, että joku osakkaista on henkilökohtaisesti paikalla toimistollamme ja osa osakkaista osallistuu etäyhteyden avulla.

Voit olla meihin yhteydessä heti kuolemantapauksen jälkeen.

Kun asiakirjat on hankittu, laadimme niiden pohjalta perukirjaluonnoksen ja sovimme perunkirjoituksen ajankohdan. Kutsumme perunkirjoitustilaisuuteen kaikki kuolinpesän osakkaat, mutta läsnäolovelvollisuus on vain pesän ilmoittajalla. Perunkirjoituksessa on oltava kaksi uskottua miestä, jotka järjestämme paikalle. Toinen uskotuista miehistä on aina toimistomme asiaa hoitanut perintöoikeuteen erikoistunut lakimies.

Perunkirjoitustilaisuuden jälkeen toimitamme perukirjan ja tarvittavat liitteet verottajalle sekä tarvittaessa pankeille ja muille sitä tarvitseville tahoille. Perunkirjoitustilaisuudessa usein keskustellaan ja suunnitellaan kuolinpesän jatkotoimia kuten ositusta ja perinnönjakoa.

Perunkirjoitus voidaan tarvittaessa järjestää kokonaan etäyhteydellä, joten perunkirjoitus onnistuu riippumatta siitä, missä päin Suomea tai maailmaa osapuolet asuvat.

MIKSI PERUNKIRJOITUS TEHDÄÄN?

Perunkirjoitus on lain mukaan järjestettävä kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Perunkirjoituksen tarkoituksena on selvittää vainajan varallisuustilanne kuolinhetkellä sekä vainajan perilliset ja muut mahdolliset oikeudenomistajat. Nämä tiedot kirjataan asiakirjaan, jonka nimi on perukirja. Perukirjan yksi tarkoitus on toimia eräänlaisena veroilmoituksena, jonka pohjalta verottaja tekee perintöveropäätökset.

MITÄ PERUKIRJAAN MERKITÄÄN?

Perukirjaan kirjataan kuolinpesän osakkaat ja muut oikeudenomistajat sekä luetteloidaan vainajan sekä mahdollisen lesken varat ja velat. Lisäksi perukirjaan kirjataan muut mahdolliset perimykseen ja perintöverotukseen vaikuttavat tiedot kuten avioehtosopimus, ennakkoperinnöt, lesken pidättämä hallintaoikeus asuntoon sekä ilmoitus tasingon maksamisesta kieltäytymisestä.

KANNATTAAKO PERUNKIRJOITUS TILATA LAKITOIMISTOLTA?

Perukirjan laatimisessa on syytä olla huolellinen. Perukirja toimii usein perinnönjaon pohjana tai ainakin merkittävänä apuvälineenä siinä, mikäli se on laadittu huolellisesti. Lakitoimiston puoleen kääntyminen on taloudellinen ja aikaa säästävä ratkaisu, kun asiat tehdään alusta alkaen oikein. Samalla huomioidaan myös eri vaihtoehtojen verotukselliset, taloudelliset ja oikeudelliset vaikutukset, jotta myöhemmin vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

SAAKO PERUNKIRJOITUKSELLE LISÄAIKAA?

Perunkirjoitusta ei aina ehdi toimittamaan kolmen kuukauden määräajan kuluessa. Tällöin verottajalta voi hakea lisäaikaa perunkirjoituksen toimittamiselle. Lisäaikaa on haettava ennen kolmen kuukauden määräajan päättymistä. Tarvittaessa huolehdimme lisäajan hakemisesta puolestasi. Verottajan lomake lisäajan hakemiseen löytyy täältä.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste