Etusivu » Palvelut » Perintöoikeus » Avioehto

Avioehtosopimus

Avioehtosopimuksella puolisot voivat sopia, että avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen päättyessä heidän omaisuuttaan ei jaeta avioliittolain pääsäännön mukaisesti tasan. Lain pääsäännön mukaan avioliiton päättyessä avioeron tai kuoleman johdosta on kummallakin puolisolla oikeus saada omaisuuden osituksessa puolet puolisoiden yhteenlasketun omaisuuden säästöstä. Avioehtosopimuksella voidaan siis vaikuttaa tähän.

Avioehtosopimus voidaan tehdä ennen avioliiton solmimista taikka sen aikana. Avioehtosopimus tulee rekisteröidä maistraatissa. Avioehtosopimus ei tule voimaan, jos se jätetään maistraattiin rekisteröitäväksi avioliiton purkauduttua tai sen jälkeen, kun avioeroa koskeva asia on tullut vireille.

Avioehtosopimuksessa puolisot voivat sopia, ettei kummallakaan tai toisella heistä ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Avio-oikeus voidaan sulkea pois kokonaan tai osittain, ja avioehtosopimus voi koskea vain tiettyä omaisuutta, esimerkiksi lahjana tai perintönä saatua omaisuutta.

Avioehtosopimuksen tekemistä kannattaa harkita erityisesti silloin kun puolisoiden varallisuuserot ovat merkittävät, olet perinyt tai tulevaisuudessa perimässä taikka saanut lahjaksi jotakin arvokasta tai merkittävää omaisuutta taikka olet solmimassa uutta avioliittoa esimerkiksi jäätyäsi leskeksi. Avioehdon laatiminen on järkevää myös useissa muissakin tilanteissa.

Etenkin perheissä, joissa on pieniä lapsia, on syytä huolehtia myös puolison taloudellisesta turvallisuudesta sen varalta, että toinen puolisoista yllättäen kuolee. Usein avioehtosopimuksen yhteydessä laaditaan myös testamentti tai ainakin kartoitetaan sen tarve.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste