Etusivu » Palvelut » Perintöoikeus » Pesänjakaja

Pesänjakaja

PESÄNJAKAJA KUOLINPESÄÄN

Jos kuolinpesän osakkaat eivät pääse sopimukseen perinnönjaon sisällöstä, voidaan kuolinpesään määrätä ulkopuolinen pesänjakaja, joka päättää siitä, että miten omaisuus jaetaan kuolinpesän osakkaiden kesken. Pesänjakajan tehtävänä on perinnönjaon sekä tarvittessa myös osituksen toimittaminen. Pesänjakaja selvittää ja ratkaisee riitakysymyksiä ja järjestää tarvittavan määrän kokouksia. Yleensä osakkailta pyydetään myös kirjallisia lausumia vaatimuksistaan asian edetessä.

Pesänjakajan tehtäviin kuuluu aina myös sovinnollisen jaon mahdollisuuksien selvittäminen. Viime kädessä pesänjakaja tekee päätöksen perinnönjaosta, mikäli osakkaat eivät pääse sovintoon. Pesänjakajan päätökseen tyytymätön osapuoli voi moittia pesänjakajan päätöstä käräjäoikeudessa 6 kuukauden moiteaikana, jolloin perinnönjaon käsittely jatkuu tuomioistuimessa.

Kaikilla kuolinpesän osakkailla on oikeus hakea pesänjakajaa käräjäoikeudelta. Usein pesänjakajaksi haetaan samaa henkilöä kuin pesänselvittäjäksikin. Hakemus toimitetaan perittävän viimeisen kotipaikan käräjäoikeuteen ja siihen tulee liittää myös pesänjakajaksi ehdotetun henkilön suostumus.

Toimistomme lakimiehet toimivat pesänselvittäjän ja –jakajan tehtävissä kuolinpesissä sekä avustavat kuolinpesän osakkaita riitaisissa perinnönjaoissa sekä moiteoikeudenkäynneissä.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste