Etusivu » Palvelut » Perintöoikeus » Edunvalvonta

Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirjalla henkilö voi etukäteen järjestää asioidensa hoidon sen varalta, että hän tulee myöhemmin esimerkiksi sairauden vuoksi kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan. Edunvalvontavaltakirjan etuna on, että sillä voi itse määrätä henkilön, johon luottaa ja jonka haluaa asioitansa hoitavan sitten kun itse ei siihen enää kykene. Lisäksi edunvalvontavaltakirjalla voidaan merkittävästi vähentää viranomaisbyrokratiaa verrattuna tilanteeseen, jossa  henkilölle määrätään holhoustoimilain perusteella edunvalvoja.

Valtakirjassa henkilö nimeää valtuutetun hoitamaan asioitaan. Valtakirjan laatija määrittelee itse ne tehtävät, jotka valtuutus kattaa. Hän voi oikeuttaa valtuutetun huolehtimaan esimerkiksi taloudellisista asioistaan sekä itseään koskevista asioista kuten terveyden- ja sairaanhoidostaan. Valtuutettuja voi olla myös useampia ja heillä voi olla erilaisia tehtäviä.

Valtakirjaa laadittaessa on aina syytä kääntyä juristin puoleen, jotta mahdolliset esteellisyyssäännökset tulevat huomioiduiksi. Lisäksi valtakirjan laatimisessa on noudatteva tarkasti lain muotomääräyksiä.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste