Etusivu » Palvelut » Lapsioikeus » Tapaamisoikeus

TAPAAMISOIKEUS

Lapsella on tapaamisoikeus vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Tapaamisoikeuden tarkoitus on turvata lapsen oikeus pitää yhteyttä ja tavata sitä vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Tapaamisoikeus ei ole sidottu lapsen huoltajuuteen.

Tapaamissopimuksessa sovitaan yksityiskohtaisesti siitä, miten lapsi ja vanhempi tapaavat toisiaan. Arki- ja viikonlopputapaamisten lisäksi sovitaan usein myös lomien ja pyhien tapaamisista. Lastenvalvojan tai käräjäoikeuden vahvistaman kirjallisen tapaamissopimuksen laatiminen on erityisen tärkeää silloin, kun vanhempien välit ovat tulehtuneet. Tapaamissopimuksen riitoja ennaltaehkäisevällä vaikutuksella on suuri merkitys, joten sopimus kannattaa tehdä, vaikka riitaa ei olisikaan. Tapaamissopimus tehdään myös silloin, kun lapsi asuu vuoroviikoin vanhempiensa luona.

Tapaamissopimuksessa on tärkeää huomioida lapsen ikä ja kehitystaso.

Käräjäoikeuden tai lastenvalvojan vahvistama tapaamissopimus tai -päätös on täytäntöönpanokelpoinen. Näin ollen jos lähivanhempi ei esimerkiksi noudata sopimusta, se voidaan laittaa täytäntöön tuomioistuimen ja viranomaisten avulla.

Tapaamissopimuksen laatimisessa on hyvä käyttää lakimiehen apua, jos asioista ei päästä sopuun lastenvalvojan avulla. Jos sopimusta ei saada tehtyä, voi käräjäoikeus päättää tapaamisoikeudesta.

Toisinaan vanhemman olosuhteet ovat sellaiset, että lapsen ja vanhemman tapaamiset on turvallista järjestää vain valvotusti. Meillä on runsaasti kokemusta myös kriisiin ajautuneiden tilanteiden selvittämisestä ja avustamisesta.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste