Etusivu » Palvelut » Lapsioikeus » Lapsen elatus

LAPSEN ELATUS

Molempien vanhempien on vastattava lapsensa elatuksesta kykynsä mukaan. Vanhempi, jonka taloudessa lapsi ei asu, vastaa lapsen elatuksesta elatusapua maksamalla. Myös vanhempi, joka ei ole lapsen huoltaja, on velvollinen maksamaan elatusapua. Elatusavun määrä riippuu lapsen elatuksen tarpeesta ja vanhempien elatuskyvystä. Lastenvalvojat ja käräjäoikeudet voivat vahvistaa elatusapusopimuksia.

Mikäli vanhemmat eivät pääse yhteisymmärrykseen huoltajuudesta, tapaamisoikeudesta ja/tai elatuksesta, voidaan asiat ratkaista käräjäoikeudessa.

Jos elatusvelvollisen vanhemman elatuskyky on niin pieni, ettei hän laskelmien perusteella kykene maksamaan elatusapua, voi valtio maksaa lähivanhemmalle elatustukea. Elatustuen saamisen edellytyksenä on lastenvalvojan tai tuomioistuimen vahvistama kirjallinen päätös, jonka mukaan elatusvelvollisella ei ole elatuskykyä tai se on alentunut.

Elatusapulaskelman pohjana käytetään oikeusministeriön aiheesta antamaa ohjeistusta, jonka soveltamisesta meillä on paljon kokemusta. Laadimme elatuskyky- ja elatusapulaskelmia sekä toimimme avustajina elatusapuasioissa.

KUN TARVITSET OIKEUDELLISTA APUA,
OTA MEIHIN YHTEYTTÄ.

Selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

SOITA MEILLE

Me kartoitamme tilanteesi. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

TEEMME TOIMEKSIANTO­SOPIMUKSEN JA RYHDYMME TOIMEEN.

AJAMME ASIASI SINUN ETUSI MUKAAN

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua tai
korvausta oikeusturvavakuutuksesta.

PRO LAKI OY

Ajamme asiaasi väsymättä kuin se olisi omamme.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta palvelemme asiakkaitamme monipuolisten etäyhteyksien välityksellä asiakkaan sijainnista riippumatta ympäri Suomea ja maailmanlaajuisesti.

OSOITE

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 4. krs
00260 Helsinki
Näytä kartalla

puh. 040 964 7760
toimisto@prolaki.fi

YHTEISTYÖSSÄ

Lakiasiaintoimisto Pro Laki Oy ei vastaa tämän sivuston sisällön mahdollisista virheistä eikä niistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

Tietosuojaseloste